En una altra entrada d'aquest blog ja vaig comentar la versatilitat de la pasta de fulls i les moltes possibilitats que ofereix. Un dia, aprofitant tot això, se'm va ocórrer la recepta que us explico a continuació. És molt simple i agrada molt, dues coses essencials de la borniCuina (encara que no sempre es poden garantir).
Agafeu la pasta de fulls (millor si no és de la congelada, així no heu d'esperar que es descongeli) rectangular, esteneu-la i estireu-la una mica amb les mans. En funció del diàmetre del motlle que utilitzareu (ha de ser apte per anar al forn), busqueu un recipient de diàmetre major (uns 2 cm basten) que us servirà per a tallar els cercles de pasta de fulls amb els que fareu els cistellets. Pels motlles de la foto, una làmina de pasta és suficient per a treure'n quatre cercles.
Unteu amb mantega, sense por, l'interior dels motlles. Poseu el recipient que hàgiu triat (pot ser un bol mateix) damunt la pasta, premeu fort i talleu tot al voltant amb un ganivet esmolat sense serra (el tall serà més net). Separeu aquest cercle de la làmina i col·loqueu-lo amb cura dins un dels motlles, de manera que toqui ben bé el fons i els laterals, i deixeu-lo obert. Repetiu l'operació amb la resta de motlles.
Enceneu el forn, calor a dalt i a baix, sense ventilador, a una temperatura de 190ºC.
En un bol, si compteu fer quatre cistellets (4 motlles) bateu un ou, hi afegiu una mica de nata líquida i formatge ratllat (l'emmental, si us agrada, va molt bé, o també el cheddar, però qualsevol formatge ratllat de qualitat funcionarà) i remeneu bé, de manera que la mescla no quedi gaire líquida. Poseu-hi una punta de curry i repartiu aquesta sàvia mescla entre els 4 motlles forrats de pasta de fulls. tanqueu ara els cistellets duent la part superior de la pasta de fulls de cada motlle cap al centre i apretant amb els dits amb cura.
Ja podeu enfornar, a la part del mig-baix del forn, i coure fins que tinguin un color ben daurat (15 o 20 minuts, però cada forn és un món).
Agafeu la pasta de fulls (millor si no és de la congelada, així no heu d'esperar que es descongeli) rectangular, esteneu-la i estireu-la una mica amb les mans. En funció del diàmetre del motlle que utilitzareu (ha de ser apte per anar al forn), busqueu un recipient de diàmetre major (uns 2 cm basten) que us servirà per a tallar els cercles de pasta de fulls amb els que fareu els cistellets. Pels motlles de la foto, una làmina de pasta és suficient per a treure'n quatre cercles.
Unteu amb mantega, sense por, l'interior dels motlles. Poseu el recipient que hàgiu triat (pot ser un bol mateix) damunt la pasta, premeu fort i talleu tot al voltant amb un ganivet esmolat sense serra (el tall serà més net). Separeu aquest cercle de la làmina i col·loqueu-lo amb cura dins un dels motlles, de manera que toqui ben bé el fons i els laterals, i deixeu-lo obert. Repetiu l'operació amb la resta de motlles.
Enceneu el forn, calor a dalt i a baix, sense ventilador, a una temperatura de 190ºC.
En un bol, si compteu fer quatre cistellets (4 motlles) bateu un ou, hi afegiu una mica de nata líquida i formatge ratllat (l'emmental, si us agrada, va molt bé, o també el cheddar, però qualsevol formatge ratllat de qualitat funcionarà) i remeneu bé, de manera que la mescla no quedi gaire líquida. Poseu-hi una punta de curry i repartiu aquesta sàvia mescla entre els 4 motlles forrats de pasta de fulls. tanqueu ara els cistellets duent la part superior de la pasta de fulls de cada motlle cap al centre i apretant amb els dits amb cura.
Ja podeu enfornar, a la part del mig-baix del forn, i coure fins que tinguin un color ben daurat (15 o 20 minuts, però cada forn és un món).
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada