
Aquest pastís de peix és fàcil de fer però porta una mica de feina. Lògicament, la tria del peix és essencial, i jo recomanaria el lluç (tres o quatre talls seran suficients) o algun altre peix blanc que es pugui fer a rodanxes. Per tal d'accentuar el gust mariner, poseu-hi algunes gambes fresques. Poden ser petites, que no són tan cares i en aquest cas seran del tot adients.
Poseu una olla al foc amb aigua, i quan bulli hi poseu un grapat de sal. Primer hi bullirem les verdures: pastanaga, tallada al llarg en dues o tres "llesques" i mongetes tendres planes. Podeu posar-hi patates, també, tallades a rodanxes primetes. No cal que us passeu de cocció però vigileu que no quedin crues. Aneu retirant les verdures a mesura que estiguin, reserveu-les en un plat, i a la mateixa aigua, hi bulliu breument les rodanxes de peix. És cosa de pocs minuts, només els suficients per a què sigui molt fàcil separar la carn de les espines. Aquesta és la feina més laboriosa i s'ha de fer amb cura. Tot i així és probable que d'espina en quedi alguna i els comensals hauran d'anar alerta...Finalment, escaldeu les gambetes, retireu-les i peleu-les.
Quan tingueu desespinat el peix i les gambes pelades, enceneu el forn a 190-200º per tot arreu sense ventilador i començareu l'operació d'omplir un motllo que prèviament haureu forrat per dintre amb paper film. D'aquesta manera no s'enganxarà i us evitarà el maldecap més habitual quan fem qualsevol tipus de pastís. Talleu la meitat de les mongetes i pastanagues, poseu-les en un bol, afegiu-hi el peix, i hi aboqueu tres ous batuts barrejats amb nata líquida, sal i anet. Barregeu-ho bé.
Podeu començar posant al fons del motlle una capa de patates. Aboqueu-hi una mica del contingut del bol. Podeu fer ara una capa de mongetes tendres, de pastanagues, o una mica de cada. Aboqueu-hi una mica més de la mescla del bol. I així fins que tingueu el motlle ple. La cocció es fa al bany Maria, de manera que necessitareu un recipient prou gran per tal que hi càpiga el motlle. Ompliu-lo amb aigua que arribi més o menys a la meitat o una mica més del motlle, i enforneu. Al cap d'una hora tindreu el pastís a punt. Deixeu-lo refredar, desemmotlleu i gaudiu-ne.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada