A casa en diem "alitas" des de que les vaig començar a preparar així. La veritat és que no recordo gaire d'on ho vaig aprendre, però crec que va ser mirant algun cuiner a la tele (potser n'Arguiñano). La recepta és fàcil i el secret està en el condiment, com veureu de seguida.
Per quatre persones jo faig servir aletes de qualitat de les que venen en paquets als supermercats i ja estan partides. Aproximadament n'hi deu haver 10 o 12 per paquet i lògicament pot ser difícil, si no les encarregueu, trobar-ne tantes de cop a la carnisseria. Potser us semblen moltes aletes, però us puc assegurar que s'acaben.
El primer que fareu serà repassar les aletes i amb unes tisores retallar els canons i pèls (de les plomes) que hi pugui haver. Les salpebrareu i les fregireu amb oli d'oliva ben calent (8 sobre 10 en una vitro, per exemple), de manera que quedin ben rosses però sense coure, és a dir que per dins serien bastant crues (es couran al forn després). Això ho haureu de fer en 3 tongades (o més depenent de la grandària de la paella). Mentre les aneu fregint, agafeu un bol gros i poseu-hi un pot de tomàquet natural (de qualitat, triturat però cru), una mica de mostassa, una mica de salsa HP, una mica de salsa de soja, un rajolí de vinagre i una cullerada de sucre, i remeneu-ho bé per tal que quedi una barreja homogènia. Preparar aquest condiment admet, segur, moltes variants i jo no sé si el que us dic és el que vaig escoltar del cuiner de la tele. Per exemple, unes herbes mediterrànies com el romaní o la farigola o l'orenga hi poden anar bé.
A mesura que les aletes es fregeixen, tireu-les dins aquest bol, i barregeu amb una cullera. Enceneu el forn, escalfor a dalt i a baix, 180ºC sense ventilador, Aboqueu el contingut del bol en una safata rectangular de vidre que pugui anar al forn i mireu que la salsa quedi ben repartida damunt totes les aletes. Fiqueu-la al forn i l'hi tindreu uns 45 minuts per tal que quedin ben cuites i la carn se separi dels ossos amb facilitat. A mitja cocció podeu mig tapar la safata amb paper d'alumini per tal que la part superior de les aletes no es cogui massa, però no tapeu al principi perquè no s'evaporarà la salsa i us quedaria massa líquida.
Per quatre persones jo faig servir aletes de qualitat de les que venen en paquets als supermercats i ja estan partides. Aproximadament n'hi deu haver 10 o 12 per paquet i lògicament pot ser difícil, si no les encarregueu, trobar-ne tantes de cop a la carnisseria. Potser us semblen moltes aletes, però us puc assegurar que s'acaben.
El primer que fareu serà repassar les aletes i amb unes tisores retallar els canons i pèls (de les plomes) que hi pugui haver. Les salpebrareu i les fregireu amb oli d'oliva ben calent (8 sobre 10 en una vitro, per exemple), de manera que quedin ben rosses però sense coure, és a dir que per dins serien bastant crues (es couran al forn després). Això ho haureu de fer en 3 tongades (o més depenent de la grandària de la paella). Mentre les aneu fregint, agafeu un bol gros i poseu-hi un pot de tomàquet natural (de qualitat, triturat però cru), una mica de mostassa, una mica de salsa HP, una mica de salsa de soja, un rajolí de vinagre i una cullerada de sucre, i remeneu-ho bé per tal que quedi una barreja homogènia. Preparar aquest condiment admet, segur, moltes variants i jo no sé si el que us dic és el que vaig escoltar del cuiner de la tele. Per exemple, unes herbes mediterrànies com el romaní o la farigola o l'orenga hi poden anar bé.
A mesura que les aletes es fregeixen, tireu-les dins aquest bol, i barregeu amb una cullera. Enceneu el forn, escalfor a dalt i a baix, 180ºC sense ventilador, Aboqueu el contingut del bol en una safata rectangular de vidre que pugui anar al forn i mireu que la salsa quedi ben repartida damunt totes les aletes. Fiqueu-la al forn i l'hi tindreu uns 45 minuts per tal que quedin ben cuites i la carn se separi dels ossos amb facilitat. A mitja cocció podeu mig tapar la safata amb paper d'alumini per tal que la part superior de les aletes no es cogui massa, però no tapeu al principi perquè no s'evaporarà la salsa i us quedaria massa líquida.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada