Aquest és un plat senzill i extraordinari a l'estiu, ja que es pot deixar preparat a la nevera i menjar-lo en un altre moment, per exemple tornant afamats d'un dia de platja o barca a l'hora de dinar. Escalfeu el forn a 180º, poseu un tros de llom en una safata i cobriu-lo bé amb sal gruixuda, de la que ja venen per a fer els aliments d'aquesta manera. El llom no s'ha de veure gens un cop cobert amb la sal. La sal, prèviament, es pot barrejar amb una o dues clares d'ou per a què quedi més sòlida la crosta que es farà al voltant del llom. Quan el forn és calent, enforneu el llom.
El temps de cocció depèn de la mida del tall de llom, però orientativament, per a que quedi cuit però no sec, deixeu-li de 60 a 75 minuts. Traieu-lo del forn, trenqueu la crosta de sal (picant les vores amb una forquilla), traieu el llom d'aquesta espècie de sarcòfag de sal i deixeu-lo refredar damunt una reixa (la mateixa de qualsevol forn va bé). Si teniu temps, a més de fred és convenient embolicar-lo amb paper transparent (film) i deixar-lo a la nevera un parell d'hores, perquè així us anirà més bé quan el talleu.
Barregeu en un bol uns quants grans d'all laminats ben prims, sal, pebre negre, mostassa, un rajolí de salsa de soja i oli abundant. Prepareu un recipient de vidre o plàstic que es pugui tapar hermèticament. Amb un ganivet gros, sense serra i ben esmolat, fareu talls tan prims com sigui possible. Poseu una capa d'aquests talls en el recipient i escampeu una mica de la barreja anterior per sobre. Poseu una altra capa de talls de llom i repetiu l'operació fins que no quedi llom. Tapeu el recipient amb el llom i deixeu-lo a la nevera. L'hi podreu guardar tranquil·lament dos o tres dies. Dos cops al dia doneu la volta al recipient a fi que el llom es vagi marinant per tot arreu. Com veieu a la foto, el podeu servir en un plat en forma de "carpaccio", regant-lo al final amb una mica del marinat.
La compota de poma acompanyarà molt bé aquest llom, i és molt fàcil de fer. Talleu dues o tres pomes a bocins petits, poseu-los en un vas alt, que pugui anar al microones. Afegiu una mica de sal, unes gotes de suc de llimona i un trosset de mantega. Tapeu amb paper film i poseu al microones 3 minuts. Alerta quan destapeu el vas, no us cremeu amb el vapor. Tritureu bé i ja la podeu servir o esperar que es refredi.
Aquest llom també el podeu emprar per a preparar "montaditos". Damunt llesquetes de pa podeu posar-hi el llom i una mica d'escalivada o de ceba confitada, per exemple.
El temps de cocció depèn de la mida del tall de llom, però orientativament, per a que quedi cuit però no sec, deixeu-li de 60 a 75 minuts. Traieu-lo del forn, trenqueu la crosta de sal (picant les vores amb una forquilla), traieu el llom d'aquesta espècie de sarcòfag de sal i deixeu-lo refredar damunt una reixa (la mateixa de qualsevol forn va bé). Si teniu temps, a més de fred és convenient embolicar-lo amb paper transparent (film) i deixar-lo a la nevera un parell d'hores, perquè així us anirà més bé quan el talleu.
Barregeu en un bol uns quants grans d'all laminats ben prims, sal, pebre negre, mostassa, un rajolí de salsa de soja i oli abundant. Prepareu un recipient de vidre o plàstic que es pugui tapar hermèticament. Amb un ganivet gros, sense serra i ben esmolat, fareu talls tan prims com sigui possible. Poseu una capa d'aquests talls en el recipient i escampeu una mica de la barreja anterior per sobre. Poseu una altra capa de talls de llom i repetiu l'operació fins que no quedi llom. Tapeu el recipient amb el llom i deixeu-lo a la nevera. L'hi podreu guardar tranquil·lament dos o tres dies. Dos cops al dia doneu la volta al recipient a fi que el llom es vagi marinant per tot arreu. Com veieu a la foto, el podeu servir en un plat en forma de "carpaccio", regant-lo al final amb una mica del marinat.
La compota de poma acompanyarà molt bé aquest llom, i és molt fàcil de fer. Talleu dues o tres pomes a bocins petits, poseu-los en un vas alt, que pugui anar al microones. Afegiu una mica de sal, unes gotes de suc de llimona i un trosset de mantega. Tapeu amb paper film i poseu al microones 3 minuts. Alerta quan destapeu el vas, no us cremeu amb el vapor. Tritureu bé i ja la podeu servir o esperar que es refredi.
Aquest llom també el podeu emprar per a preparar "montaditos". Damunt llesquetes de pa podeu posar-hi el llom i una mica d'escalivada o de ceba confitada, per exemple.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada