Gairebé tothom us dirà que els macarrons són un dels plats preferits dels infants. I la immensa majoria s'imaginen el plat de macarrons amb un bon sofregit i carn picada, que és com s'acostumen a preparar, siguin per infants o no. Doncs bé, a mi aquests macarrons no m'han acabat de fer el pes mai, i ja de petit vaig veure que a casa també els preparaven d'una altra manera, més senzilla i per mi molt més agradable. Només duien beixamel i un increïble gratinat de formatge per damunt (com el dels canelons tradicionals).
Em vaig acostumar a cuinar-los així, tot i que he de dir que a vegades els preparo amb el típic sofregit i carn picada, i després els vaig sofisticar una mica amb l'afegitó del salmó. En realitat només cal bullir els macarrons el temps que indiqui el fabricant, barrejar-hi el salmó talladet a bocins petits, fer una beixamel espessa i escampar-la per damunt, cobrir de formatge ratllat i gratinar.
Però, és clar, sempre hi ha els petits detalls que poden engrandir (o arruïnar) un plat. Per exemple, quins macarrons podem emprar? Jo us suggereixo que siguin grossos perquè quan es mengin es noti el gust de la pasta. Si són prims en realitat sembla que acompanyin en comptes de ser els protagonistes del plat. A més, el gustet de la pasta cuita, tota sola, s'ha de saber apreciar. Pel que fa al salmó, si el poseu fumat (cosa que us aconsello perquè té un gust més intens) aneu alerta amb la sal que poseu a l'aigua de bullir els macarrons: no us passeu ! Pel que fa a la beixamel, aquí trobareu una explicació de com la podeu fer. Finalment, recordeu que abans de gratinar heu de tenir el forn calent i que si poseu cinc o sis trossets de mantega per damunt del formatge us quedarà un gratinat més brillant i gustós.
Com que sempre hi ha algú a qui no agrada el salmó fumat, una variant d'aquest plat es pot preparar amb beicon. Abans de barrejar-lo amb els macarrons l'haureu de fregir lleugerament, però el resultat sol ser igualment bo, malgrat hi hagi aquest extra de greixos.
Em vaig acostumar a cuinar-los així, tot i que he de dir que a vegades els preparo amb el típic sofregit i carn picada, i després els vaig sofisticar una mica amb l'afegitó del salmó. En realitat només cal bullir els macarrons el temps que indiqui el fabricant, barrejar-hi el salmó talladet a bocins petits, fer una beixamel espessa i escampar-la per damunt, cobrir de formatge ratllat i gratinar.
Però, és clar, sempre hi ha els petits detalls que poden engrandir (o arruïnar) un plat. Per exemple, quins macarrons podem emprar? Jo us suggereixo que siguin grossos perquè quan es mengin es noti el gust de la pasta. Si són prims en realitat sembla que acompanyin en comptes de ser els protagonistes del plat. A més, el gustet de la pasta cuita, tota sola, s'ha de saber apreciar. Pel que fa al salmó, si el poseu fumat (cosa que us aconsello perquè té un gust més intens) aneu alerta amb la sal que poseu a l'aigua de bullir els macarrons: no us passeu ! Pel que fa a la beixamel, aquí trobareu una explicació de com la podeu fer. Finalment, recordeu que abans de gratinar heu de tenir el forn calent i que si poseu cinc o sis trossets de mantega per damunt del formatge us quedarà un gratinat més brillant i gustós.
Com que sempre hi ha algú a qui no agrada el salmó fumat, una variant d'aquest plat es pot preparar amb beicon. Abans de barrejar-lo amb els macarrons l'haureu de fregir lleugerament, però el resultat sol ser igualment bo, malgrat hi hagi aquest extra de greixos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada