Aquesta és una recepta fàcil i que atipa. La faig amb pitreres de pollastre, bàsicament perquè la melositat de les cuixes a mi no m'agrada. El primer que fareu és tallar dues o tres cebes en juliana (no a quadradets petits) a fi que també es notin quan es mengi aquest plat, i les sofregireu amb una mica de sal fins que quedin transparents i ben estovades. Mentrestant, agafeu dues pitreres i talleu-les a daus irregulars. Quan la ceba s'hagi confitat ben bé, apugeu la intensitat del foc i tireu-hi els trossos de pollastre. Remeneu de tant en tant fins que estigui molt ben cuit.
En aquest punt abocareu a la cassola un bon raig de nata líquida (crema de llet), remenareu una mica i hi afegireu el curry en pols. Si és del que no pica n'hi podeu posar dues o tres culleradetes. Si l'hi poseu picant, aneu alerta perquè amb una culleradeta segurament n'hi haurà prou. També podeu barrejar els dos tipus de curry. Remeneu bé a fi que s'integri i agafi tot plegat un coloret preciós i deixi anar aquella oloreta tan peculiar.
Finalment, poseu-hi uns quants grans de raïm ben dolç (i si el trobeu sense pinyols, millor). Si no és època de raïm també hi va bé la pinya natural o, en darrer extrem, de pot. I si no us agrada ni el raïm ni la pinya o si voleu provar la senzillesa, poseu-hi daus de poma prèviament enrossits en una paella amb mantega.
Remeneu una mica més i aparteu-ho del foc, deixeu reposar dos o tres minuts i ja està a punt.
Finalment, poseu-hi uns quants grans de raïm ben dolç (i si el trobeu sense pinyols, millor). Si no és època de raïm també hi va bé la pinya natural o, en darrer extrem, de pot. I si no us agrada ni el raïm ni la pinya o si voleu provar la senzillesa, poseu-hi daus de poma prèviament enrossits en una paella amb mantega.
Remeneu una mica més i aparteu-ho del foc, deixeu reposar dos o tres minuts i ja està a punt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada