![]() |
El borniWellington |
Ara tornareu a encalentir a foc mitjà la paella amb la salseta que heu fet i hi posareu el filet per la banda que l'heu tallat, que ha de ser ben rosada. Deixeu-lo coure pensant quin aspecte voleu que tingui quan el serviu a taula i us el mengeu. Si us agrada cruet, no l'heu de coure molt. Si us agrada ben fet, deixeu-lo més estona. El gireu dues o tres vegades per tal que la cocció, sigui quin sigui el punt, resulti uniforme. Acabat de coure, treieu el filet i el deixeu refredar bastant.
A continuació ve la part delicada. Es tracta primer de posar-hi formatge entre mig. Simplement teniu el llibre-filet obert, hi poseu el formatge i tanqueu el llibre. Quin formatge? L'Havarti és una bona opció perquè sol agradar a tothom, no és massa fort però tampoc insípid. Jo no aconsellaria emprar formatges forts, com parmesà o blau, però això va a gustos. En segon lloc, esteneu tires de beicon de manera que s'encavalquin, poseu el filet fa farcit al damunt, pinteu-lo bé amb la salseta que teniu a la paella, i enrotlleu. És una operació delicada però insubstituïble (ànims !).
Enceneu el forn (dalt i baix, sense ventilador, a uns 190º). Treieu la pasta de fulls de la nevera a fi de poder-la desenrotllar bé. Si és rectangular, molt millor. I si el filet era de tamany normal, com que al coure s'arronsa, us hi cabrà de sobres. Si la massa és rodona, agafeu tisores i feu una mica de manualitats... Estireu la massa (podeu emprar el rodet de fusta sense por, però sovint no fa falta i amb les mans planes és suficient), poseu-hi el filet farcit i embolicat per les tires de beicon al damunt i enrotlleu amb cura. Si us sobren unes tires de massa de fulls primes, podeu decorar la peça al vostre gust. Si pinteu amb rovell d'ou la superfície de l'aparell que esteu a punt de ficar al forn agafarà un coloret més daurat. Enforneu i espereu que es cogui. Depenent de la marca de la massa, del vostre forn i de factors ignots, tardarà més o menys. Jo diria que, en la majoria de casos el temps de cocció estarà entre 20 i 25 minuts.
Bon profit !
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada